Food and Drinks in the English language - Ushqimet dhe pijet ne Anglisht

bread buke

butter gjalp

pepper Piper

salt         Kripë

ice         akull

fish         Peshk

steak Biftek

vinegar uthull

oil         vaj

ice cream         akullore

honey mjaltë

jam         Reçel

rice         oriz

cheese djathë

mustard mustradë

soup supë

pie         Torte

cream krem

milk         qumësht

sugar      sheqer

potato patate

plate pjatë

table tavolinë

ham         proshutë

chicken pule

salad sallate

egg         vezë

Fruits fruta

Vegetable perime


Drinks  - Pijet

beer         birrë

coffee Kafe

Herbal Tea Çaj bimor

Fruit juice Lëng frutash

Orange juice Lëng portokalli

Apple juice Lëng molle

Coca cola Koka kola

Iced tea         Çaj i ftohtë

Iced coffee Kafe e ftohtë

wine verë

water Uje

tea         Çaj

glass Gotë

knife Thikë

spoon Lugë

fork         piurn

dishes Enët

napkin Pecetë


breakfast         Mëngjes

lunch Drekë

dinner Darkë


a glass of water - Një gotë uje.

a piece of cake - Nje cope torte.

a slice of pizza - nje cope pice.